Tragédie na Novojičínsku. 13letý chlapec se měl zabít kvůli lásce

Teprve 13letý chlapec ve čtvrtek 20. června tragicky zemřel v lomu Kamenárka na Novojičínsku. "Chlapec byl v době našeho příjezdu bez známek života. Okamžitě jsme zahájili resuscitaci, která bohužel nevedla k úspěchu. Jeho poranění byla smrtelná," popsal zásah mluvčí záchranářů Lukáš Humpl pro TN.cz. Na místě kromě pozemní jednotky zasahoval i vrtulník, který ale nakonec odletěl prázdný.

Celý případ stále vyšetřuje policie. Podle mluvčí si ale chlapec smrtelné zranění nejspíše způsobil sám. "V průběhu minulého týdne došlo ve Štramberku k tragické události, při které zemřela nezletilá osoba. Kriminalisté nezjistili cizí zavinění. Vzhledem k věku poškozené osoby a pozůstalým nebudeme poskytovat více informací," uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková.

[chooze:article;value:561928]

​Hoch studoval na kopřivnické základní škole, kde visí černý prapor. Pietní místo je i přímo v lomu Kamenárka. Dle deníku Blesk chlapec zřejmě spáchal sebevraždu z nešťastné lásky. "Prý se rozjel na kole a skočil z vrchu skály dolů. Děsivé," popsali tamní obyvatelé.

"Slyšel jsem, že nechal dopis na rozloučenou a měla v tom být i holka a taky že se pohádal doma, ale jak to bylo doopravdy, kdo ví," řekl deníku jeden ze školáků. Zemřelý hoch byl prý sportovně nadaný, miloval kolo, plavání a závodil v triatlonu. Policie ale oficiálně nic ze spekulací nepotvrdila a případ nadále vyšetřuje.

Léto plné zranění

Záchranáři před létem varují před nebezpečím, které na děti číhá. Právě během letních prázdnin totiž dochází k největšímu množství úrazů. Riziko ukrývá zejména voda. Utonutí je totiž druhý nejčastější smrtelný úraz u dětí. Nejrizikovější skupiny jsou děti od jednoho roku do devíti let a mladiství ve věku 15 až 19 let, více kvůli úrazům umírají chlapci než dívky.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.