V převráceném přívěsu bylo uvězněných 19 krav. Museli jich několik utratit

[chooze:gallery;value:36414]

Chorvatský řidič s nákladním autem a přívěsem plným krav jel ve středu odpoledne přes obec Býšť ve směru z Hradce Králové do Holic. Přívěs se ale z údajně neznámých důvodů převrátil a skončil na boku na kraji silnice.

"Na místo události vyslalo Krajské operační a informační středisko profesionální jednotku z Holic, Hradce Králové i dobrovolnou jednotku z Býště," napsali pardubičtí hasiči na facebooku. Krávy měly být podle informací TV Nova v přívěsu popadané jedna přes druhou.

[chooze:article;value:562065]

Hasiči proto sehnali z místního zemědělského družstva pletivo, kterým ohradili cestu do zmíněné zahrady a krávy do ní vypustili. Přívěs museli rozstříhat hydraulickými nůžkami, bylo v něm 19 krav ve dvou patrech.

Navzdory obavám hasičů krávy nebyly agresivní a většina se nezranila. "Na místo byli přivoláni veterináři společně s pracovníky Státní veterinární správy, kteří rozhodli o usmrcení několika zraněných krav," uvedla policejní mluvčí Iveta Kopecká.

[chooze:article;value:552831]

"Policisté u 26letého řidiče cizí státní příslušnosti provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Doprava byla po dobu překladu dobytka na místě zcela uzavřena, poté byla řízena kyvadlově. V současné době je provoz plně obnoven," pokračovala Kopecká.

"Policisté se celou událostí nadále zabývají a zjišťují i okolnosti ohledně převozu zvířat," dodala. Podle TV Nova pravděpodobně šlo o české krávy, které řidič převážel do Chorvatska na pastvu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.