Policie odložila případ vraždy u rybníka v Kyjích. Útočník byl prý nepříčetný

[chooze:gallery;value:34582]

​Policie odložila případ muže, který se podle ní měl začátkem roku na okrajích Prahy dopustit hned několika trestných činů. Strážci zákona jej zadrželi v lednu. Podle nich měl napadnout hned několik lidí v Kunratickém lese a v Hostavicích pak se sekerou v ruce zaútočit na ženu. Přiznat se měl také k vraždě u rybníka v Praze-Kyjích.

Už den po oznámení mužova dopadení policisté informovali, že měl zadržený psychické problémy. "Na základě předběžného zkoumání psychiatra není muž v současné chvíli schopen dalších úkonů," informovali.

[chooze:article;value:545054]

Tento stav se měl do mužova jednání promítnout také v době, kdy se měl k násilnému jednání uchýlit. "Kriminalisté museli případ odložit, jelikož ze závěrů znaleckého posudku jednoznačně vyplývá, že se podezřelý v době spáchání trestného činu nacházel ve stavu nepříčetnosti," sdělili policisté ve středu na síti X.

Případnému odsouzení, či dokonce trestu se tak muž vyhne. "Muž se nyní nachází v psychiatrické léčebně a je navrhováno uložení ochranného psychiatrického léčení ústavní formou," dodali policisté.

Policie vyšetřuje násilnou smrt v Praze. Mrtvý muž ležel u rybníka (1/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.