Motorkář srazil 15letou dívku. Město chce nebezpečný přechod zabezpečit

Dozorující policisté, dopravní kužely i značení. Tak vypadá v ranní špičce přechod u trojského gymnázia v Praze, kde v pondělí 17. června motorkář srazil 15letou dívku. Ve středu se na místě sešli rodiče studentů i zástupci školy, aby na nebezpečný úsek upozornili.

"Cíl je jednoznačný: zvýšit bezpečnost na přechodech tady v Troji. Máme tady tři školy, tři přechody, vidíte tady nějaký semafor? Já tady žádný nevidím," zlobil se otec zraněné dívky Josef Cícha.

Už v úterý se konala schůzka se zástupci městské části Prahy 7, ředitelem školy a otcem zraněné dívky. 

[chooze:article;value:560550]

​​"Dohodli jsme se, že v místě dojde k urychlené instalaci příčného prahu v celé šíři vozovky z obou stran přechodu, což by mělo zabránit rychlé jízdě v protisměru, což bylo příčinou té nehody," uvedl náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti).

"20letý řidič motocyklu je v tuto chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu hrozí až 4letý pobyt za mřížemi," sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina.

Shodou okolností byl štáb TV Nova se středu ve stejný čas svědkem podobného přestupku. Tentokrát se to obešlo bez zranění. Motorkář prý spěchal do práce.

"Co bude říkat až někdo srazí jeho dítě? Že mu to nevadí, že pán spěchal do práce? To si nemyslím," okomentoval situaci otec zranění dívky.

[chooze:article;value:561617]

​​Problematická místa u škol jsou ale po celém Česku. V Karlových Varech před jednou ze základních škol město zavedlo jednosměrný provoz. Chtějí tak zajistit větší bezpečnost dětí. Zejména v ranní špičce tam školáci vystupují z aut přímo do silnice.

Největší nehodovost v blízkosti základních škol byla v posledních letech ve Středočeském kraji. Naopak nejméně takových nehod se stalo na Vysočině a v Jihomoravském kraji.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.