Zájezdy autobusem stále letí. Do Chorvatska odjíždí každý den

Zajímavé dobrodružství, nízká cena nebo třeba i strach z létání. To jsou důvody, proč řada lidí vyjíždí za letní dovolenou k moři autobusem. Dopravci už teď posilují spoje, a to hlavně do Chorvatska.

"Na začátku sezóny jsme už téměř vyprodaní. V druhé části sezóny, to znamená v srpnu nebo v září zůstávají ještě volná místa," řekla mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová. Dovolenkový autobus jezdí do Chorvatska denně. Z Prahy vyjíždí o půl páté odpoledne a do své cílové stanice ve Splitu dojede po deváté hodině ranní.

[chooze:article;value:560418]

​Jednou z cestujících je i Adéla. Ta má za sebou zkouškové období, rozhodla se navštívit rodinu svého přítele a nebojí se ani dlouhé cesty. "Byla to asi nejlevnější cesta a neměl mě kdo odvést a je to přímo až do Primoštenu, tak to pro nás bylo výhodné. Já jsem si vybrala, aby to jelo přes noc, takže pravděpodobně to prospím," řekla Adéla.

Podobně to vidí i další cestující. "Chci vyzkoušet tenhle autobus. Viděl jsem, že vypadá hezky, a už jsem jednou jel vlakem, tak teď to zkusím jet do Chorvatska za kámošem autobusem," sdělil cestující Richard.

Přímé autobusové linky vyjíždějí k moři nebo do turistických letovisek prakticky po celé Evropě jízdenka se dá pořídit třeba i za několik stovek. Baltské moře na severu, Jadran na jihu, ať už v Itálii nebo Chorvatsku. Ale mohou to být i velmi oblíbená retro místa jako je třeba Balaton, Bodamské jezero, Rujána. Dobrodruzi pak mohou využít třeba i přímé spojení s katalánskou Barcelonou, cesta autobusem ale trvá pětadvacet hodin.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.