Google pohřbil oblíbenou aplikaci. Lidé mají poslední dny na záchranu dat

Společnost Google s koncem minulého týdne ukončila provoz oblíbené aplikace Podcasty Google. Tu si podle údajů ve virtuálním obchodě Google Play stáhlo přes půl miliardy uživatelů. Většinou ji přitom hodnotili pozitivně. Má totiž 4,4 hvězdiček z pěti.

Konec aplikace oznámil Google podle deníku Sun už loni v září. Na jaře aplikace přestala fungovat ve Spojených státech, nyní její konec přišel také v Evropě. Jako alternativu nabízí internetový gigant aplikaci YouTube Music.

​Právě do ní si uživatelé můžou jednoduše převést svá data o odebíraných podcastech. Nabídka tohoto postupu se nyní automaticky objeví po spuštění aplikace Podcasty Google. Uživatelé si svá data můžou také stáhnout a do dalších aplikací si je přenést sami. Na export dat mají čas do 29. července, tedy přibližně měsíc. Poté přestane aplikace fungovat úplně.

[chooze:article;value:556383]

I přes nabízené alternativy některé uživatele konec aplikace rozčílil. "Je mi jedno, jestli zním jako děda. Proč každá hudební služba tak zoufale chce, abych poslouchal podcasty v jejich aplikaci? Nechci používat svou hudební aplikaci pro podcasty. Chci je mít odděleně. Je lepší, když jsou oddělené," cituje jednoho z nich Sun.

Zklamaní jsou také lidé v Česku. "Škoda, že appka končí, byla fajn. YouTube Music a Spotify určitě za účelem podcastu užívat nebudu. Jsou nepřehledné, protože se míchají s hudbou a při vyhledávání podcastů to dost překáží," postěžoval si pan Petr. "Super aplikace, přesně taková, jakou potřebujeme. Bez reklam a nesmyslů. Proto ji Google zavírá," zlobí se pak pan Vojtěch.

Google naopak krok obhajuje tím, že přechod na novou platformu mu pomůže uživatelům nabídnout nové funkce, včetně videa. Minimálně ve Spojených státech pak prý změnou navíc následuje aktuální trendy. "Asi 23 % každotýdenních posluchačů podcastů v USA uvádí, že je poslouchají nejčastěji prostřednictvím YouTube, oproti tomu pouhá 4 % používají Podcasty Google," tvrdí.

Nový trik podvodníků: Skrz QR kódy vás mohou obrat o velké peníze:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.