Vyhrát nebyl můj plán. Byli jsme připravení přijít o peníze, přiznává Mikýř

Martin Mikyska se stal novým výhercem reality show Survivor Česko & Slovensko. "Vyhrát překvapivě nebyl můj plán. Plán zněl jet na dobrodružství a účastnit se soutěže, protože jsem byl její fanoušek od 19 let. Chtěl jsem si to vyzkoušet a mít dobrý příběh na to, až budu v 80 letech sedět na dvorku," svěřil se v pořadu Za pět minut dvanáct.

Ke své účasti v soutěži ukázal Mikýř zcela nový přístup – pojmul ji jako svůj vlastní velký projekt. "My jsme to tak neplánovali. Řešili jsme jediný problém. A to, že já budu dost možná týden nebo až dva a půl měsíce mimo kancelář. A snažili jsme se nějak zaměstnat ten můj tým lidí, který bude v Praze," přiznal.

"Takže jsme vytvořili nějaké rozhovory, nějaké úkoly, které já tam budu plnit. Teď to vypadá chytřejší, než to ve skutečnosti bylo," řekl se smíchem. "Nakonec jsme museli i nějak reagovat na to, že jsem to vyhrál. Což mi přijde naprosto absurdní. Ale udělali jsme obří rozhovor, kde jsme tu moji účast v Survivoru zakončili," poukázal na rozhovor v prázdné O2 areně. 

[chooze:article;value:561534]

To, že Mikýř na ostrov skutečně odletí, věděl zhruba měsíc dopředu. "Potom jsme natáčeli každý den. Vytvořili jsme asi tři přípravná videa, jeden z kurzu přežití, pak vysvětlení toho, proč do Survivora jdu a potom rozhovory s ostatními účastníky," popsal marketingové přípravy. Spoluhráči z jeho kmene prý o jeho plánu věděli. I tak ho ale po návratu obrovský zájem fanoušků překvapil.

O tom, jak jeho tým zpracovává jeho příběh na ostrově, neměl totiž po celou dobu tušení. "Přišlo mi to od nich skvěle zvládnuté. Chválil jsem je za to," ocenil jejich práci. Průběh soutěže ale jejich marketing prý nijak ovlivnit nemohl. "Až do finále jsme tam neměli žádný kontakt s civilizací," zdůraznil.

Oblíbený youtuber doufá v to, že další, co se budou do soutěže hlásit, ji nebudou brát jako mediální platformu, ve které stačí vydržet pár dní. "Takových soutěžících tam bylo letos fakt hodně a hrozně to tu soutěž kazí. Člověk tam musí vydržet a bojovat až do konce," řekl.

[chooze:article;value:561141]

Po návratu z ostrova utratil svoji výhru za obří rozhovor v prázdné O2 areně. "My jsme to riskli. Nevěděli jsme, jestli na tom vyděláme, nebo ne. Byli jsme připravení o ty peníze přijít. Navázali jsme na to nějaké partnery. Nemyslím si ale, že může člověk do soutěže jít s tímhle záměrem, že se mu to povede. Je tam 24 lidí. Určují to schopnosti, ale i náhoda," podotknul.

Po návratu z ostrova je prý podle jeho kolegů zodpovědnější. "Já si z ostrova odnáším to, že bych chtěl být mnohem víc pečující ke svým blízkým. Nad tím tam člověk přemýšlí hodně. Otevřelo mi to trochu oči," přiznal.

Nejtěžší věcí na celé hře prý byla obrovská nuda. "Dny jsou tam opravdu nekonečné. Člověk si tam uvědomuje hrozně moc věcí, má tendence něco na svém životě změnit. A nemůže. Musí si ještě počkat," uzavřel.

Podívejte se na celou epizodu pořadu Za pět minut dvanáct (23/6/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.