Muž chtěl stařenku okrást se zbraní v ruce. Ubránila se holí

K seniorce muž přišel u vlakového nádraží v Železném Brodě a chtěl po ní peníze. Odpověděla, že mu v žádném případě nic nedá. V tu chvíli vytáhl pistoli a vyhrožoval, že ji zabije. Seniorka se ale nedala a lupiče zaskočila protiútokem.

"Stařenka použila svoji hůl, o kterou se opírala a proti muži s touto holí začala šermovat. Nato muž přistoupil ještě o něco blíže a loktem ji udeřil do obličeje," popsala policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Otřesené ženě se podařilo vyhledat pomoc v blízkém obchodě.

[chooze:article;value:533162]

​"Policisté vyjeli okamžitě na místo a ihned se vydali propátrávat místo činu a jeho okolí," pokračovala Sochorová. Během patnácti minut pachatele objevili poblíž nádraží. Začal před nimi ale prchat.

"Během útěku si také policisté všimli toho, že muž něco odhodil do křoví. Následně jsme v tomto křoví zajistili jeho zbraň. Jednalo se o vzduchovou pistoli," dodala mluvčí.

I přes srdnatý odpor stařenky policie spíše takový způsob obrany nedoporučuje. Čtyřicetiletého muže už soud vzal do vazby a za zvlášť závažný zločin loupeže mu hrozí až desetileté vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.