Poláky šokovala cena drogerie v Německu. Tohle je u nás nemožné, tvrdí

Drogerie v Německu je kvalitnější a levnější než v Polsku. Zjistil to web Fakt.pl. Právě k našim severním sousedům přitom Češi ještě nedávno ve velkém vyráželi na nákupy kvůli nižším cenám.

Web navíc upozorňuje na to, že i když jsou některé produkty levnější než v Polsku, průměrný Němec si vydělá daleko více peněz. Za drogerii tak utratí menší část výplaty než Polák či Čech.

Jako příklad vybrali 1,75litrovou aviváž Lenor. Ta Němce stojí v obchodu Rossmann 3,3 eura, tedy v přepočtu 80,60 koruny. V Polsku i v Česku za ni přitom v přepočtu zaplatíte přes 130 korun. Pokud navíc stejně jako polští novináři nakoupíte v akci, seženete jednu lahev i za v přepočtu asi 63 korun. 

[chooze:article;value:559657]

Podobně jsou na tom prací kapsle Ariel. Za balení s 38 kapslemi zaplatí Němci v přepočtu 244 korun. Balení, kde je jen o šest kapslí více, vás v Polsku vyjde na 483 korun. V Česku často stojí okolo 400 korun.

Poláci si tak povšimli, že skoro všechna drogerie je v Německu levnější. I když se některé výrobky těžko srovnává, jelikož se prodávají v Německu a Polsku v různých velikostech, na první pohled je podle nich vidět, že je Německo výhodnější.

Češi si Německo oblíbili už loni. "Některé sprchové šampony u nás v akci koupím čtyřikrát až pětkrát levněji," řekla v prosinci pro TV Nova Susan. "Vyloženě mě překvapily například plenky nebo drogerie, které jsou výrazně dražší," dodala.

Podívejte se na reportáž o tom, jak si Češi oblíbili nákupy v Německu (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.