Lipavský na návštěvě Slovenska: Setkal se i s novým prezidentem

Ministr Lipavský zahájil svůj úterní program položením květin k památníku Tomáše Garrigua Masaryka a Milana Rastislava Štefánika v Bratislavě. Zamířil tam společně se svým slovenským protějškem Jurajem Blanárem.

Hned poté se společně přesunuli na slovenské ministerstvo zahraničí, kde jednali především o česko-slovenských vztazích, válce na Ukrajině nebo aktuálních bezpečnostních otázkách.

Blanár také vyjádřil lítost nad včerejším výbuchem v Libavé, při kterém zemřel jeden český voják. Ministr Lipavský svůj protějšek informoval i o pokusu o žhářský útok v Praze, který pravděpodobně financovalo Rusko. 

[chooze:article;value:560329]

Před schůzkou s prezidentem Lipavský jednal i s místopředsedou vlády a ministrem obrany Robertem Kaliňákem, který teď v kabinetu zastupuje premiéra Roberta Fica, který byl postřelen při atentátu.

Se slovenským prezidentem Pellegrinim se Lipavský sešel odpoledne v prezidentském paláci. Je prvním členem české vlády, který se s ním setkal po uvedení do funkce. Podle Lipavského šlo hlavně o zdvořilostní návštěvu.

Večer se Lipavský sejde ještě s lídrem tamní opozice Michalem Šimečkou.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.