Psát jsem začal z nudy. Být autorem je dnes velká charita, říká Petr Soukup

Mladých básníků není v dnešní době tolik, co dříve. U Soukupa se tato vášeň rozhořela na střední škole. "Začal jsem je psát, protože jsem se nudil," uvedl. Zároveň ale dodal, že má velký problém psát bez chyb, což vyústilo v jeho jedinečný styl. "Musel jsem si dávat pozor na každé písmenko. A tím vlastně vzniklo, že si s každým slovem hraji. Kolikrát je jejich význam druhořadý, na prvním místě je skladba," řekl.

Naplno se do poezie vrhl až po třicítce. Předcházel tomu životní zlom. "Odešel jsem z práce, protože jsem byl nemocný a byl jsem tam opravdu k ničemu. Odešel jsem z kapely, protože tam nebyla úplně dobrá komunikace. Rozpadlo se mi manželství, přišel jsem o některé kamarády. A najednou jsem opravdu zůstal úplně sám a nevěděl jsem, co budu dělat," popisoval. "A já jsem si dupnul. Řekl jsem si, že se budu živit tím, co miluju a co mě nejvíc baví, tedy psaní,“ doplnil.

[chooze:article;value:559709]

Soukup přiznal, že první roky pro něj nebyly vůbec jednoduché. Nakonec se ale stal autorem a zároveň i vlastním vydavatelem. "Dnes je být autorem velká charita. A já si řekl, že to tak nechci. Musím být i vydavatelem a zároveň distributorem, protože kdybych to dával do vydavatelství, musel bych mít další dvě práce," řekl.

Hlavními tématy Soukupových děl jsou láska a erotika. Na rozhovor přinesl knihu "Erotické příběhy, které se staly", v níž popisuje v krátkých příbězích intimní situace Čechů. "Jsou složené z toho, co mi poslali lidé na sociálních sítích. Je tam i od 65letá paní, která mi posílala své nejkrásnější milostné zážitky," podělil se.

Soukup momentálně píše scénáře k seriálu, který by měl vycházet právě z jeho knih. "První dva už mam hotové a schválené. Měl by to být povídkový seriál a já doufám, že se dokážeme s produkcí dobře propojit, protože chci, aby to bylo odvážné," prozradil.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.