Srazil kurýra na kole a jel dál. Jožo Ráž z Elánu promluvil o střetu s cyklistou

Podle svědectví, které se objevilo na sociální síti, měl Jožo Ráž do cyklisty narazit v centru Bratislavy. "Přímo přede mnou se krátce po rozsvícení zelené srazil cyklista s autem. Po této ošklivé srážce cyklista spadl na zem těsně před mým autem. Řidič auta musel náraz cítit, ale nezastavil a pokračoval v jízdě," citoval  bývalého asistenta poslankyně Vladimíry Marcinkové Jakuba Tomiše deník Nový Čas i týdeník PLUS 7 dní

Incident se podle svědka stal na křižovatce v centru města ve chvíli, kdy se na semaforu rozsvítila zelená a oba, cyklista i auto, se rozjeli. V příspěvku napsal, že muž na kole zřejmě neutrpěl vážnější zranění, protože zvedl kolo a dokráčel na chodník. Když svědek řidiče dojel, zjistil, že za volantem sedí Jožo Ráž z Elánu. Hned ho konfrontoval s tím, že se zeptal, proč nezastavil a cyklistovi nepomohl. 

​"Odpověděl, že ve zpětném zrcátku viděl, že se postavil, takže nezastavil. Od člověka, který přežil vážnou dopravní nehodu, bych očekával ohleduplnější chování na silnicích," doplnil svědek. 

[chooze:article;value:559270]

Pár hodin poté, co se informace o nehodě objevila v médiích, poskytl Jožo Ráž rozhovor webu tvnoviny.sk. "Jednoduše to bylo tak, že já jedu po silnici, vpravo vedle mě cyklista. Když skočí zelená, on najednou odbočí a vrazí do mě," popsal pondělní incident Ráž.

Zpěvák tvrdí, že v tom byl nevinně. Viděl sice, že cyklista upadl, ale podle jeho slov bylo jasné, že se mu nic nestalo, proto pokračoval v jízdě. "Kdybych zastavil, tak to všichni řeší, nemohl jsem nic udělat... Nerad se ukazuji, protože každý si chce hned se mnou vypít, chtějí se fotit, podpis," řekl dále zpěvák. "Viděl jsem, že mu nic není, jen se dotknul mého zpětného zrcátka. Jsem v tomto velmi opatrný, protože jsem velmi populární," dodal Ráž

Portál se snažil získat také vyjádření cyklisty. Kurýrní společnost, pro kterou jezdí, dosud na dotazy nereagovala.

Případ policii zatím nikdo neohlásil. Pokud by se tak stalo a případ by se začal vyšetřovat, Jožo Ráž je připravený svou verzi strážcům zákona vysvětlit.

Jožo Ráž málem přišel o život v roce 1999. Během jízdy na motorce mu nedal přednost v centru Bratislavy německý řidič. Po vážné nehodě zůstal dva měsíce v kómatu a z následků těžkých zranění se roky zotavoval. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.