Noční můra prince Harryho. Celý svět čeká, co udělá

[chooze:gallery;value:33751]

​Den otců, který letos připadá na neděli 16. června, prý dělá pořádné vrásky princi Harrymu. Podle experta na královskou rodinu Toma Quinna totiž celý svět sleduje, zda princ dokáže překonat rodinné neshody a svému otci se ozvat.

"Narozeniny krále Karla a Den otců, to je pro Harryho noční můra. Je mu jasné, že svět bude sledovat, zda je dost velký na to, aby se svému otci ozval. Je odhodlán pokusit se ignorovat svůj problematický vztah s otcem a určitě mu pošle vřelý vzkaz," řekl pro britský deník Mirror.

"Snadno se zapomíná na to, že Harry svého otce skutečně miluje. Jen mu vadí to, že když dojde k rodinnému sporu, tak to vypadá, jako by Karel vždy podporoval Williama," poukázal tak na napjaté vztahy mezi bratry. 

Den otců navíc připadá hned na den po slavnosti Trooping the Color, tedy po oslavách oficiálních narozenin britského panovníka. Harryho a Meghan však podle britských médií král nepozval. Oficiálně proto, že podle protokolu se ceremoniálu mohou nově účastnit jen aktivní členové královské rodiny. A těmi Harry s Meghan nejsou od roku 2020, kdy se svých rolí vzdali a odstěhovali se z Británie. 

[chooze:article;value:559476]

Jak připomíná web Daily Express, princ Harry se s otcem naposledy osobně viděl v únoru. Tehdy urychleně přiletěl do Londýna poté, co král oznámil, že mu lékaři diagnostikovali rakovinu. S otcem ale strávil pouhých 30 minut a hned další den odletěl zpět do Kalifornie.

"Miluju svoji rodinu. Jsem vděčný za to, že jsem mohl sednout na letadlo a strávit s otcem nějaký čas," řekl později princ v rozhovoru pro pořad Good Morning America televize ABC.

Do Londýna se pak Harry znovu vrátil v květnu v rámci oslav desátého výročí Invictus Games. S nemocným otcem se ale nesetkal. Král měl totiž prý moc práce. "Kvůli nabitému programu jeho veličenstva jejich setkání bohužel nebude možné. Vévoda samozřejmě chápe veškeré pracovní závazky svého otce a různé další priority a doufá, že se brzy uvidí," uvedl Harryho mluvčí.

Harry svými slovy ranil nemocného krále. Vše mělo být jinak, než tvrdí princ (05/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.