Nebezpečí v Řecku: Češku v moři požahaly sasanky. Bolest i vyrážka

[chooze:gallery;value:36175]

​S nepříjemnou zkušeností z řecké pláže se Češka podělila na facebookové skupině Milujeme Řecko. Původně si totiž nebyla jistá, co jí v moři vlastně ublížilo. "Nevím, jestli to sem patří, ale v neděli mě něco v moři na Rhodosu žahlo. Nevíte, co by to mohlo být? Na medúzu to podle fotek asi nevypadá," svěřila se Edita Absolonová.

Brzy jí jedna z žen ozřejmila, že by mohlo jít o sasanky. "My byli na Rhodosu v Kolymbii a tohle tam bylo na denním pořádku. Byla to sasanka," reagovala žena. Ukázalo se, že mají tuto zkušenost z podobné lokality. "Ano, taky jsme v Kolymbii, tak je možné, že to byla sasanka," potvrdila Edita.

[chooze:article;value:557099]

Očividně se jedná o rozsáhlejší problém, který turisty trápí už déle. "Sasanky. Dcera to měla také. Fenistil mast a bude to v pořádku. Měli jsme na Rhodosu v Kolymbii i upozorňující cedule na pláži," vysvětlil další uživatel.

I Edita měla podobnou zkušenost a nepříjemné vyrážky se jí po pár dnech podařilo zbavit. "Nakonec jsem tady koupila gel se čpavkem a ten docela pomohl. Teď už to mám jen červené, mírně oteklé a malé jizvičky, ale už to aspoň nepálí a nebolí," svěřila se.

[chooze:article;value:548709]

Dovolenou jí ovšem nepříjemný zážitek nezkazil a i přes nepříjemné svědění se mohla koupat v moři. "Ano, koupala jsem se pořád, v moři jsem to necítila, ale na slunci to trochu pálilo," popsala žena pro TN.cz.

Na Evropu se žene vlna veder. Řecko bojuje s nezvykle vysokými teplotami (6/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.