Marka (22) a Honzu (21) pohltila řeka. Našli bezvládné tělo jednoho z nich

Dva mladí muži v sobotu zmizeli pod hladinou řeky Hron. Od té doby po nich blízcí i záchranáři nepřetržitě pátrali. "Jsme tu, nebyli jsme ani doma, ani jsme se nepřevlékli," svěřila se podle slovenského deníku Nový Čas jejich matka. Jenže podle informací slovenského webu tvnoviny.sk měli v úterý hasiči vytáhnout bezvládné tělo jednoho z mladíků.

Jejich matka přitom do poslední chvíle doufala, že by se její synové mohli zázrakem zachránit. "Proč víc mé syny nehledají? Kde jsou potápěči? Možná je řeka vyplavila na břeh a jsou někde v lese v bezvědomí. Jsou to hodní chlapci, jsme slušná rodina, proč jich nehledá víc lidí," rozplakala se zdrcená žena.

[chooze:article;value:559437]

Marek a Jan se přitom snažili zachránit ostatní a pomáhali jim ke břehu. Podle jejich kamarádů se i jednomu z bratrů podařilo z řeky vyváznout, jenže když viděl topícího bratra, skočil zpět za ním. "Skočil za ním do vody, aby ho vytáhl. Zůstali tam oba," dodala zoufalá matka mladíků. 22letý Marek už byl prý sám otcem "Marek má tříletého syna. Kde jsou moji chlapci, kde?" svěřila se.

Právě dvěma statečným mladíkům teď vděčí několik lidí za život. "Jednomu z bratrů se podařilo vytáhnout pět osob do bezpečí na břehu řeky. Mezi nimi bylo i dítě. Poté se vrátil do řeky pro svého bratra, který také pomáhal při záchraně tonoucích, ale oba se z vody nevynořili," popsal jeden z jejich příbuzných. Bratry jejich blízcí stále hledají.

Slovenská policie do pátrání zapojila i psovody specializované na vyhledávání utonulých i poříční oddělení Prezídia Policejního sboru Bratislava. "Na tísňovou linku 155 jsme přijali volání o pomoc k více tonoucím lidem v řece Hron. Dva lidé ve věku 22 a 21 let zmizeli pod hladinou," uvedla mluvčí policie v Nitře Jana Šinková. O druhém z bratrů zatím policie stále pátrá.

Tragédie na Slovensku. V potoce se utopilo malé dítě (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.