Jožo Ráž z Elánu měl srazit cyklistu. Od nehody ujel, tvrdí svědek

Ráž měl do cyklisty narazit v centru slovenského hlavního města. "Přímo přede mnou se krátce po rozsvícení zelené srazil cyklista s autem. Po této ošklivé srážce cyklista spadl na zem těsně před mým autem. Řidič auta musel náraz cítit, ale nezastavil a pokračoval v jízdě," napsal bývalý asistent poslankyně Vladimíry Marcinkové Jakub Tomiš podle deníku Nový Čas a týdeníku PLUS 7 dní.

Cyklista podle něj nejspíš nebyl vážně zraněný, zvedl svůj bicykl a dokráčel na chodník. Espézetku auta už ale neměl šanci zahlédnout, Tomiš tvrdí, že na něj zavolal, jestli je v pořádku. Cyklista jej ale neslyšel a před kavárnou seděli lidé, kteří mu mohli pomoct.

"Osobně však nesnáším řidiče, kteří se na silnicích chovají k cyklistům arogantně a po takové srážce ani nezastaví, aby se ujistili, že je vše v pořádku. Proto jsem neváhal ani vteřinu, když jsem toto auto o chvíli později dostihl na červené na křižovatce Záhradnícká a Karadžičova. Zastavil jsem vedle něj, stáhl okénko, on stáhl okénko a... za volantem seděl Jožo Ráž z Elánu," uvedl.

[chooze:article;value:536392]

Měl se ho tedy zeptat, jestli vážně nezastaví, když autem shodí cyklistu na zem. "Odpověděl, že ve zpětném zrcátku viděl, že se postavil, takže nezastavil. Od člověka, který přežil vážnou dopravní nehodu, bych očekával ohleduplnější chování na silnicích. Ale vlastně... co jsem mohl čekat od Jožo Ráže?" doplnil.

Ráž málem přišel o život v roce 1999. Během jízdy na motorce mu nedal přednost v centru Bratislavy německý řidič. Po vážné nehodě zůstal dva měsíce v kómatu a z následků těžkých zranění se roky zotavoval.

Rozhovor s Jožo Rážem z ledna tohoto roku:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.