Bývalý guru hnutí ANO si rýpl do Pirátů. Oni ještě existují?

Kampaně Marka Prchala byly pro řadu lidí provokativní, což se mnohým nezamlouvalo. "Míra provokace je svým způsobem mírou toho, jak dokážete udělat věc chytlavou, zajímavou, zábavnou, barevnou. Musíte být schopni klientovi odreportovat, kolik lidí vaši práci vidělo," odůvodňoval bývalý marketér hnutí ANO tento styl.

Zároveň dodal, že si kritiku nikdy nebral osobně. "Je to vyhrocené, jako třeba ve fotbale. Tam je ruka, kterou všichni vidí a rozhodčí ji nenařídí. To pak chtějí také všichni rozhodčího zabít. Stejně je to tady. Když si lidé myslí, že byly některé věci moc, tak jim to přišlo moc. Racionalita neexistuje," použil sportovní analogii.

[chooze:article;value:559008]

​Po působení v Česku šel Prchal pracovat na Slovensko. I proto jej zasáhla zpráva o atentátu na Roberta Fica. "Vháníte mi slzy do očí. Já předsedu vlády Roberta Fica znám osobně. Jsem rád, že je v pořádku. Nejdříve jsem si myslel, že se jednalo o profesionální práci, což ve mně vyvolalo paniku, nicméně nakonec to bylo individuální selhání," popsal své pocity.

I přesto, že už v politickém prostředí nepůsobí, sledoval Prchal politické kampaně stran do Evropského parlamentu. Strategie hnutí ANO se mu zamlouvala jen částečně. "Heslo bylo dobré. Česko, pro tebe všecko. Čtyři slova a rýmuje se to. Co se týče vizuálu, tak tam to je trochu moje úchylka, ale já bych to přefotil," prozradil.

[chooze:article;value:558845]

​Věnoval se i největší hvězdě evropských voleb, Filipu Turkovi. "U něj je dobré, že jej moc lidí nezná a můžete si do něj promítnout, co vlastně chcete. Navíc tam byla vášeň k autům, což jsme předtím nevěděli a co vyvolává emoce," řekl. O fotkách, které ukazovaly artefakty s nacistickými symboly, řekl, že i to se dá poměrně snadno obhájit. "Dá se říct, že má třeba divný vkus. A ten mám i já třeba," uvedl.

Do koho se ale Prchal opřel, byli Piráti. "Oni ještě existují? Co k nim říct," začal. "Já doufal, že konečně odejdou z té vlády a emancipují se. Mají velmi dobrou digitální agendu, nicméně stali se konformními a systémovými. Tak kde je to Pirátství? Měli by mít nějaký speciální atribut, že tohle jsou ti Piráti," dodal.

Zpátky do politického dění se Prchal nyní nechystá. "Deset let pro mě bylo příliš intenzivních. Já si teď užívám toho, o čem jsem ani nevěděl, že to můžu mít, a to je čas. Je to velmi zvláštní, nezvyklá věc, kterou objevuji. Ani nevím, jak bych se vracel," řekl.

Podívejte se na sestřih z Televizních novin:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.