Šéf kampeličky z Fialovy kauzy je po smrti. Pátrala po něm policie

Konec pátrání po podnikateli Zelenkovi oznámili v sobotu pražští policisté. Těm se podařilo vypátrat pohřešovaného předsedu představenstva PDZ, avšak již mrtvého. 

"V souvislosti s včerejším pátráním mohu potvrdit, že pohřešovaný muž byl nalezen bez známek života. S ohledem na rodinu nebudeme uveřejňovat další informace," uvedla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

[chooze:article;value:557188]

Po Zelenkovi pátrala policie od pátku, kdy 49letý muž odvezl dceru do školy a pak beze stopy zmizel. Podle policie měl v období krátce před smrtí psychické potíže, mezi které patřily i úzkostné stavy.

V PDZ, jejímuž představenstvu Zelenka předsedal, měl podíl i premiér Petr Fiala, který si na účet v záložně uložil bezmála milion korun. Kvůli tomu mu hrozila 50tisícová pokuta, když při majetkovém přiznání peníze neuvedl.

Fiala se tehdy hájil tím, že netušil, že založení účtu v záložně znamená automaticky i vlastnění podílu, který měl přiznat. Jako omluvu tehdy premiér sliboval, že v případě, že jeho prohřešek bude už promlčený, věnuje částku 50 tisíc korun na charitu.

Fiala nepřiznal skoro milionový podíl v záložně. Moje chyba, říká (1/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.