Desítky lidí zůstaly kvůli požáru ve sklepě bez domova. Hasiči vysvětlili proč

[chooze:gallery;value:36155]

Požár ve sklepě bytového domu v Děčíně připravil alespoň krátkodobě o domov dvě desítky lidí. "Zlikvidovali jsme požár materiálu v suterénu domu v Palackého ulici v Děčíně-Podmoklech, nahlášený byl ve 3:58. Z domu bylo kvůli kouři vyvedeno 21 lidí, z vedlejšího domu se samovolně evakuovalo 26 lidí. Lidé z vedlejšího domu se po odvětrání vrátili do svých bytů," uvedli hasiči na sociální síti X.

Na místě zasahovalo celkem osm hasičských jednotek a také záchranná služba. "Jednoho člověka po lehkých zdravotních problémech jsme převezli na kontrolní vyšetření do děčínské nemocnice," informoval TN.cz mluvčí ústecké záchranky Prokop Voleník.

[chooze:article;value:558723]

"Podle prvotních informací šlo o zahoření zatím neznámé látky. Přesnou příčinu požáru nyní zjišťujeme. Nicméně další nebezpečí na místě nehrozí. Vyšší patra domu oheň nezasáhl," sdělila pak TN.cz mluvčí police Ilona Gazdošová.

Ani tak se ale lidé do poškozeného domu zatím vrátit nemůžou. "Lidé ze zasaženého domu byli umístěni do přistaveného autobusu, bude jim zajištěno náhradní ubytování," informovali hasiči. "Byla tam přerušena vodoinstalace a elektroinstalace. Navíc na místě probíhá vyšetřování," vysvětlil pro TN.cz důvody tohoto opatření mluvčí hasičů Lukáš Marvan s tím, že na místě vznikla škoda předběžně odhadnutá na milion korun.

Policie uzavřela vyšetřování požáru v Turnově. Příčinou byla technická závada (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.