Cibulka sdílel soukromou fotku s Libuškou a Abrhámem. Váže se k ní dojemný příběh

[chooze:gallery;value:36145]

​Už jsou tomu skoro tři roky od odchodu herečky Libuše Šafránkové. Kromě jejích blízkých na ni stále vzpomínají kolegové i tisíce lidí, jejichž srdce si navždy získala rolí Popelky. "Libuše Šafránková by v pátek slavila 71. narozeniny," svěřil se moderátor Aleš Cibulka na sociálních sítích a zveřejnil i roztomilý snímek Šafránkové a Abrháma.

K němu se podle něj váže velmi veselý příběh, který se odehrál asi před pěti lety, když s herečkou natáčel jeden ze vzpomínkových rozhovorů. "Jaké bylo mé překvapení, když dorazila nejen domluvená Popelka, ale s ní i doktor Blažej! Pan Abrhám nás nechal v klidu natáčet, že se prý zatím projde po okolí. Celé nahrávání trvalo asi deset minut," popsal Cibulka.

[chooze:article;value:437472]

Když se prý herec vrátil, začal se moderátora vyptávat, co plánuje dělat dál. Zalíbil se mu nápad, že by všichni mohli posedět v jedné ze spořilovských restaurací. "Začal žadonit: 'Libuško, co kdybychom si dali tady s panem Cibulkou panáčka, když je taková zima?' Jenže povolení nedostal, prý se musí procházet, jak jim to nakázal doktor. Josef to zkusil ještě několikrát, ale jeho žena byla neoblomná. Panák nebude," zavzpomínal moderátor.

Jenže celé to mělo veselou dohru. "Když láskyplně zavěšeni do sebe odcházeli směrem do blízkého parku, pan Abrhám se nenápadně otočil a spiklenecky na mě mrknul. Nerozuměl jsem tomu," svěřil se Cibulka. Sám se následně odebral do restaurace.

[chooze:article;value:551117]

Tam zjistil, že je ikonický herec z komedie Vrchní, prchni všechny trochu přelstil. "Když jsem požádal o placení, překvapil mě vrchní otázkou, jestli mi má započítat i ty dva panáčky? Nechápal jsem, co má na mysli, a tak jsem se bránil s tím, že jsem tam nic takového neměl," popsal Cibulka, kterého číšník záhy překvapil. "Vy ne, ale pan Abrhám si tu dva rychlé dal, když jste měl schůzku s jeho paní," odtajnil číšník.

Celé historce se Cibulka stále rád zasměje. "Tak jsem pochopil to spiklenecké mrknutí. Pana Abrháma jsem pozval na skleničku, aniž bych o tom věděl. Snad ten vrchní, kterému jsem platil, nebyl falešný," dodal na závěr.

Zemřel herec Josef Abrhám. Odešel za milovanou Libuškou Šafránkovou (5/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.