Trump má stále velkou podporu. Trestaný prezident nám nevadí, říkají voliči

Změnili jsme názor. To vyplývá z předvolebního průzkumu, ve kterém 58 procent dotázaných republikánů uvedlo, že by jim nevadilo mít za prezidenta odsouzeného zločince. Ještě před verdiktem, který z Donalda Trumpa zločince udělal, jich přitom bylo pouhých 17 procent.

Trump od soudního rozhodnutí ztratil na svého soupeře Joa Bidena kolem jednoho procentního bodu. Podporu se mu ale daří získávat jinak. "Donald Trump vybral nejvíc peněz za 24 hodin nebo za 48 hodin, jenom ještě ten den mu lidé poslali asi 800 milionů korun, do druhého dne nějakých 1,3 miliardy korun," řekla zpravodajka Deníku N v USA Jana Ciglerová.

[chooze:article;value:558434]

Současné předvolební preference obou kandidátů jsou velmi těsné. Bývalý americký prezident podle některých průzkumů stále vede, a to i přesto, že mu reálně hrozí vězení. "Ano, mohou mě zavřít. Ale nevím, jestli to by to veřejnost ustála. Bylo by pro lidi těžké to přijmout a v určité chvíli to už nevydrží," věří Trump.

"V tom je Donald Trump zdatný marketér. On ze svého problému udělá problém Američanů a ti Američané potom bojují za něj a mají pocit, že bojují za sebe. Proto je tam často vidět i ta intenzita z jejich strany," dodala Ciglerová. O tom, kdo bude na další čtyři roky americkým prezidentem, rozhodnou lidé ve Spojených státech 5. listopadu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.