Video má motivovat k účasti ve volbách. Ozbrojenci v něm unesli matku s dcerou

Dvouminutové video budí v Polsku obrovské emoce a mnohým z nás možná při jeho sledování naskakuje husí kůže nebo se derou slzy do očí. Maminka se svou malou dcerkou společně dělají domácí úkoly. Do jejich domu ale zničehonic vpadnou maskovaní ozbrojenci.

Obě spoutají a odvážejí pryč. Malou dcerku pak matce odebírají a žena společně s dalšími lidmi stojí uprostřed kruhu ozbrojenců a poslouchá výhrůžky v ruštině. "Myslíte si, že se vás to netýká? Že to není vaše věc? Že ​​se můžete držet stranou? Tak, chátro…" zní ve videu.

[chooze:article;value:558627]

​Na místě se zřejmě schyluje k popravě. Nad zpustošenou krajinou letí stíhačka a kolem štěkají vlčáci. Chvíli předtím, než má zaznít výstřel, žena najednou vytahuje z kapsy propisku a vztyčí ji nad hlavu. Ostatní zadržení ji následují. "Evropu nedáme," zní ve videu.

Pod videem se na sociální síti okamžitě začaly objevovat komentáře. Někteří lidé souhlasí s jeho dramatičností a důležitostí nadcházejících evropských voleb, jiní silné poselství spotu organizace Akcja demokracja kritizují jako skandální.

"Přemýšlejme o tom, v jaké Evropě chceme žít. V silné, bezpečné a mírumilovné, nebo ovládané populisty a Putinovými kumpány?" okomentovala video na síti X demokratická aktivistka Monika Langerová.

Veškeré informace a data k eurovolbám 2024 a volebním preferencím najdete zde na TN.cz.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.