Souboj lídrů na TN Live. Voliči mají poslední možnost si vybrat, koho volit

Na TN Live se ve čtvrtek uskuteční již čtvrtá z velkých debat Naše Evropa před volbami do Evropského parlamentu 2024. Nyní se diváci dočkají diskuze osmi lídrů nejsilnějších politických stran a hnutí. Moderátory čtvrteční zhruba hodinové diskuze budou opět Martin Čermák a Háta Sassmannová, která působí jako stálá zpravodajka TV Nova v Bruselu.

Debatovat se bude zejména o bezpečnosti Evropy, migraci, Green Dealu či o směřování Evropského parlamentu. Řeč přijde i na konkurenceschopnost Evropy proti Číně nebo Americe a na pravomoci Evropského parlamentu. Politici by měli voličům také představit své priority na příštích pět let.

Pozvánku k diskuzi dostalo opět osm stran, hnutí a koalic. Za hnutí ANO dorazí poslankyně Klára Dostálová, za koalici SPOLU europoslanec Alexandr Vondra (ODS), za STAN rektorka Danuše Nerudová a za Piráty europoslanec Marcel Kolaja.

[chooze:article;value:549420]

​​​Koalici SPD a Trikolory bude reprezentovat ekonom Petr Mach, za koalici STAČILO! dorazí europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM), koalice stran Přísaha a Motoristé sobě vyslala podnikatele Filipa Turka a osmičku pozvaných doplní ještě bývalý ministr kultury Lubomír Zaorálek ze SOCDEM.

Čtyři zajímavé debaty

Volby do Evropského parlamentu se budou v České republice konat v pátek 7. a v sobotu 8. června. Diváci zpravodajského portálu TN Live předtím uvidí celkem čtyři debaty. První proběhla 17. května a týkala se bezpečnosti. Tématem byl atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, fungování organizace NATO či migrace. Vše o této diskuzi najdete v tomto článku na TN.cz.

Druhá debata se věnovala budoucímu českému eurokomisaři a konala se 24. května. Zástupci stran řekli, co je podle nich při výběru nejdůležitější. Vše o této diskuzi najdete v tomto článku na TN.cz. Třetí debata proběhla 31. května a týkala se ochrany planety a tzv. Green Dealu. Vše o této diskuzi najdete v tomto článku na TN.cz.

Veškeré informace a data k eurovolbám 2024 a volebním preferencím najdete zde na TN.cz. 

Podívejte se na minulou debatu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.