Policie ukázala novou fotku podezřelého z vraždy v Jevíčku. Pátrání zacílila na Brno

Policie pátrá po čtyřiatřicetiletém Petru Grycovi, kterého spojuje s násilnou smrtí ženy v Jevíčku. Hledaný má bydliště v okrese Blansko, je zhruba 175 až 180 centimetrů vysoký, má krátké vlasy a vypadá na 25 až 30 let. "Podle aktuálních poznatků hledaný Gryc má krátce střižené vlasy na zhruba 3 mm, plnovous a poraněnou ruku," uvedli policisté.

Původně po podezřelém pátrali v Pardubickém kraji, poté jej rozšířili. "Pátrání po hledaném jsme z Pardubického kraje rozšířili i do kraje Jihomoravského. V terénu jsou stále desítky policistů nejen z našeho, ale právě i z Jihomoravského kraje," dodali policisté ve středu dopoledne. Následně doplnili, že se zaměřili na okolí Brněnské přehrady.

​"Po vyhodnocení všech dostupných informací, které jsme dosud získali, se pro nás výše hledaný muž stává hlavním podezřelým z vraždy," dodali policisté na sociální síti X. Navíc upozorňují, že může být ozbrojen. "Žádáme vás, volejte linku 158, nesnažte se ho zadržet!" uvedli. Zajímá je i to, zda ho někdo viděl v podvečerních hodinách před vraždou.

[chooze:article;value:558715]

​Incident se odehrál v Jevíčku v úterý večer. Město leží na východě Pardubického kraje v okrese Svitavy a žije v něm zhruba 2 800 obyvatel. Na tamním náměstí, konkrétně na autobusové zastávce, zemřela po napadení žena. "Můžeme potvrdit násilnou smrt v centru Jevíčka," řekla v úterý mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

​Na místě zasahovaly desítky policistů, po pachateli pátrali i za pomoci vrtulníků. Právě vrtulník poslali i záchranáři, kteří se snažili oběti děsivého činu pomoci. "Posílali jsme tam dvě posádky, z toho jednu záchranářským vrtulníkem z Jihomoravského kraje. I přes snahu záchranářů nebylo možné zraněné osobě již pomoci," řekla mluvčí pardubických záchranářů Alena Kisiala.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.