Město strachu: Další útok v německém Mannheimu, pobodali tamního politika

Krátce před 11. hodinou večer procházel 62letý politik a kandidát Alternativy pro Německo Heinrich Koch náměstím. Když uviděl skupinu lidí, jak strhávají předvolební plakáty jeho strany, rozhodl se zakročit a incident si natočil.

Na videu je vidět, jak jeden z vandalů drží v ruce nůž. Na politika zaútočil. Podle policie šlo o útok celkem tří lidí. Dva jsou na útěku.

"Při zatčení 25letého podezřelého byly zjištěny jasné známky duševní nemoci, a proto byl přijat do psychiatrické léčebny. Co se týče motivu pachatele, existují rozdíly mezi tím, co o incidentu tvrdí policie a Alternativa pro Německo… Alternativa pro Německo mluvila o útoku levicových extremistů – oficiálně to ale potvrzeno není," uvedla německá policie pro televizi RTL.

Napadený politik prý utrpěl řezné rány, které mu zašili v nemocnici. "Viděli jsme jeho zranění na straně břicha. Lidé, co přispěchali na pomoc, mu roztrhli košili, aby zastavili krvácení," popsala obyvatelka Mannheimu Jennifer Metzgerová.

[chooze:article;value:558459]

​Útok odsoudila řada politiků. "Tento zbabělý čin je ohavný a nelze ho ničím ospravedlnit. Každý, kdo útočí na volební kandidáty, zpochybňuje naše svobodné, rovné, všeobecné, přímé a tajné volby – a tím i základ naší demokracie," prohlásil starosta Mannheimu Christian Specht (CDU).

"Útoky jako prostředek politické debaty jsou absolutně nepřijatelné! Bez ohledu na to, proti komu. Každý, kdo útočí na politiky, útočí na demokracii. Tohle nepřijmeme," řekl další politik z CDU Mario Voigt.

Německým Mannheimem tak otřásl po pěti dnech už druhý útok nožem. V pátek zavraždil 25letý Afghánec policistu a zranil několik dalších lidí. Jeho terčem měl být údajně devětapadesátiletý kritik islámu Michael Stürzenberger.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.