Rozhodne Green Deal volby? Politici řeknou, jak by chránili planetu

V pátek 31. května od 15:00 se na TN Live uskuteční třetí z velkých debat Naše Evropa před volbami do Evropského parlamentu 2024. Tématem této debaty bude zavedení Zelené dohody, takzvaného Green Dealu.

Cílem dohody je zpomalení klimatických změn na naší planetě. Některé její body ale vyvolávají velkou debatu. Moderátory páteční diskuze budou opět Martin Čermák a Háta Sassmannová, která působí jako stálá zpravodajka TV Nova v Evropské unii. Řeč přijde mimo jiné na zemědělské protesty, energetickou bezpečnost, konkurenceschopnost Evropy nebo ochranu klimatu.

Pozvánku k diskuzi dostalo opět osm stran, hnutí a koalic. Za hnutí ANO dorazí europoslanec Ondřej Knotek, za koalici SPOLU europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS), za STAN Adam Holub a za Piráty europoslanec Mikuláš Peksa.

[chooze:article;value:554187]

​Koalici SPD a Trikolory bude reprezentovat europoslanec Ivan David, za koalici STAČILO! dorazí Zdeněk Jandejsek, koalice stran Přísaha a Motoristé sobě vyslala Vladimíra Pikoru a osmičku pozvaných doplní ještě Lenka Desatová za SOCDEM.

Čtyři zajímavé debaty

Volby do Evropského parlamentu se budou v České republice konat v pátek 7. a v sobotu 8. června. Diváci zpravodajského portálu TN Live předtím uvidí celkem čtyři debaty. První proběhla 17. května a týkala se bezpečnosti. Tématem byl atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, fungování organizace NATO či migrace. Vše o této diskuzi najdete v tomto článku na TN.cz.

Druhá debata se věnovala budoucímu českému eurokomisaři a konala se 24. května. Zástupci stran řekli, co je podle nich při výběru nejdůležitější. Vše o této diskuzi najdete v tomto článku na TN.cz. Poslední debata se bude konat jen den před začátkem voleb, tedy ve čtvrtek 6. června. 

Veškeré informace a data k eurovolbám 2024 a volebním preferencím najdete zde na TN.cz. 

Někteří budoucí europoslanci chtějí zrušit Green Deal. Podívejte se, co o tom říkají odborníci (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.