Obrovská tragédie. Letadlo na letišti v Amsterdamu vcuclo do motoru člověka

Tragický incident se stal ve středu odpoledne na největším nizozemském letišti Amsterdam-Schiphol, píše web NL Times. "Dnes došlo k hroznému incidentu, když člověk uvízl v motoru letadla," uvedlo letiště v oficiálním prohlášení.

"Naše myšlenky míří k pozůstalým a staráme se o cestující a kolegy, kteří byli svědky tohoto incidentu," dodal mluvčí letiště. Několik lidí totiž incident vidělo na vlastní oči. "Vidělo to mnoho lidí," vypověděl jeden ze svědků. Svědci také uvedli, že slyšeli "pekelný hluk".

[chooze:article;value:557663]

Na místě neštěstí zasahovaly všechny záchranné složky. Aktuálně zatím není jasné, zda se stal obětí nehody cestující, nebo zaměstnanec letiště. Podle webu Sun se mělo jednat o letadlo Cityhopper Embraer E190 patřící společnosti KLM, které mělo ve 14:25 odletět do dánského Billundu.

V době tragédie se v letadle nacházeli cestující i členové posádky. "Všichni cestující a zaměstnanci dotyčného letu vystoupili a je o ně postaráno," řekl mluvčí letištních bezpečnostních složek. Případem se bude zabývat nizozemská bezpečnostní rada.

Tragédie v letadle. Při turbulencích zemřel člověk, zraněných jsou desítky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.