Bude mu 60, vypadá na 20. Muž prozradil svůj recept na věčné mládí

[chooze:gallery;value:35945]

Edson Brandao žije v Brazílii a je mu 57 let. Jeho vzhled by mu ale mohl závidět i kdejaký mladík. Po vráskách totiž není ani vidu a mnozí mu podle deníku The Sun netipují více než 20 let. Lidé ho prý často podezřívají z toho, že podstoupil řadu plastických operací. Edson si ale stojí za tím, že jeho recept na věčné mládí lpí v něčem jiném. 

Svůj mladiství vzhled připisuje dlouhodobému zdravému životnímu stylu. Ten podle něj nespočívá jen ve zdravé stravě a cvičení, ale i v udržování pozitivní mysli. "Cítím se plný energie. Vůbec si nepřipadám starý," řekl. Za podstatné považuje i dodržování pitného režimu, který podle něj přispívá k hydrataci a pružnosti pokožky. Důležitý je i kvalitní spánek.

[chooze:article;value:549341]

Právě psychická pohoda je ale zásadní. "Pěstujte si optimismus a vděčnost, vaše pozitivní energie bude nepřehlédnutelná," radí a dodává, že k vyrovnané psychice může pomoct jóga či jiné relaxační techniky.

Mladistvý věk ale nemusí být vždy výhodou. V roce 2021 se svěřil deníku Mirror, že si o něm lidé často myslí, že je přítelem své nevlastní dcery. "Je to pro všechny trapné," řekl. Jednou se zase ocitl v situaci, kdy mu věk nechtěli uvěřit ani policisté.

I navzdory tomu se ale své mladistvé vizáže odmítá vzdát.  "Je to pro mě posvátné. Všechno je možné bez ohledu na váš věk. Život můžete vždy změnit k lepšímu," dodává. S důkladnou péčí o svou vizáž totiž sám začal až ve 40 letech. 

Nejstarší české krasobruslařce je 77 let. Medaile si vozí i z mezinárodních závodů:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.