Biden uspořádal v Bílém domě státní večeři. Přišli prezidenti Clinton i Obama

Nádherný výhled na hlavní město Washington, vynikající menu a hlavně řada hvězdných osobností. Okázalejší státní večeři Spojené státy americké dlouho nezažily.

Pozvánku do Bílého domu dostaly stovky představitelů americké smetánky. Slavnost pořádanou americkým prezidentem Joem Bidenem na počest keňské hlavy státu si nenechali ujít například herci Sean Penn a LeVar Burton nebo bývalí prezidenti Bill Clinton a Barack Obama. Ten se ovšem zdržel jen chvíli.

"Vítejte v Bílém domě. Bílý dům nikdy nevypadal takhle skvěle. Jsme poctěni, že vás tu máme a že jsme tu mohli přivítat také mnoho členů africké diaspory. Jeden z nich, Barack, právě odešel," pronesl prezident Biden.

[chooze:article;value:555619]

​Pozvané dámy se předháněly v tom, která z nich vynese luxusnější garderobu. Jill Bidenová zvolila šaty v barvě noční oblohy. První dáma USA také osobně dohlížela na přípravy volbu dekorací i menu. Podávala se hovězí žebírka, pošírovaný humr, chlazená rajčatová polévka a jako dezert košíček z bílé čokolády.

"Večer si připomeneme 60. výročí partnerství Spojených států s Keňou elegantní večeří pod hvězdami v pavilonu, který je téměř celý ze skla. Zatímco venku nás obklopí noc, uvnitř se hosté sejdou za svitu svíček," poznamenala Jill Bidenová.

Státní večeře pro nejvyšší představitele africké Keni se v Bílém domě konala naposledy v roce 2003.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.