V oblíbeném španělském letovisku se zřítila terasa restaurace. Čtyři mrtví a přes 20 zraněných

Deník Majorca Daily Bulletin s odkazem na výpovědi očitých svědků uvedl, že došlo ke zřícení horní terasy oblíbené restaurace Medusa Beach Club. Na místo byly ihned vyslány záchranné týmy, které ihned začaly s prohledáváním sutin. "Jsou čtyři mrtví a asi 21 zraněných," uvedla později mluvčí záchranné služby a dodala, že mezi oběťmi je několik národností. Sedm obětí je ve velmi vážném stavu a devět dalších má vážná zranění.

Server Ultima Hora uvádí, že k události došlo krátce po osmé hodině večer. Jednalo se o dvoupatrovou budovu a zpočátku se spekulovalo, že mohlo dojít k propadnutí stropu, ale tato možnost byla později vyloučena.

Policisté místo tragédie uzavřeli, aby záchranné týmy mohly bez komplikací pracovat. Byli mobilizováni hasiči a záchranná služba. List uvádí, že přeživší zranění jsou ošetřováni na ulici, kde se mezitím shromaždilo mnoho přihlížejících.

K místu události vyrazily všechny volné sanitky, které byly ve městě k dispozici. Sousedé, kteří zalarmovali policii uvedli, že slyšeli ránu a pak křik lidí uvězněných pod troskami. Na místo se už dostavil starosta města Palma Jaime Martínez spolu s prvním náměstkem Javierem Bonetem, aby se seznámili s rozsahem tragédie.

Španělský premiér Pedro Sánchez vyjádřil soustrast rodinám obětí po tom, co nazval "strašlivým kolapsem" a dodal, že centrální vláda je připravena poslat všechny potřebné zdroje, aby pomohla regionálním úřadům vyrovnat se s krizí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.