Na Česko se ženou další bouřky. Udeří déšť a silný vítr

Česko má za sebou bouřlivý víkend, místy se objevily supercely, které s sebou přinesly kroupy o velikosti přes čtyři centimetry. Podle Českého hydrometeorologického ústavu bouřky hrozí i v pondělí. "Dnes bude riziko bouřek také, ale s menší pravděpodobností. Mělo by jich být také plošně méně," uvedli meteorologové v pondělí ráno na síti X.

​Nejvyšší denní teploty budou v nižších polohách oscilovat mezi 21 až 25 stupni, informuje Český hydrometeorologický ústav v týdenní předpovědi. 

Úterý

Během druhého dne v týdnu bude nejprve oblačno, později se teploty vyšplhají na 19 až 23 stupňů. Přeháňky se mohou vyskytovat ojediněle na většině území, místy i s bouřkami. Během nich může mírný východní až jihovýchodní vítr přechodně zesílit.

[chooze:article;value:556202]

Středa

Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 19 až 23 °C, v Čechách a na severovýchodě ojediněle až 25 °C. Místy se mohou vyskytovat bouřky, během nich opět přechodně zesílí vítr.

Čtvrtek

Předposlední den pracovního týdne bude tím nejchladnějším. Polojasné až oblačné počasí přinese nejvyšší denní teploty 18 až 22 stupňů a opět se mohou místy objevit přeháňky.

Pátek

Oblačno až zataženo bude v pátek a může přijít déšť s přeháňkami. Nejvyšší denní teploty budou mezi 20 až 24 stupni. I v dalších dnech bude oblačno s občasnými přeháňkami či bouřkami.

Obří kroupy, nárazy větru a supercely. Česko zasáhly bouřky (19/5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.