Mobilní pobočky České pošty: Lidem ani obcím se nelíbí

Má to být projekt na tři měsíce. V pěti vesnicích Česká pošta zavřela kamenné pobočky a dojíždí sem poštovní úřednice v dodávce.

Původně pošta plánovala projekt mobilní pošty i na Hradecku, jenže tady se místní i jejich starostové vzbouřili. Byli přesvědčení, že by už kamenná pobočka neotevřela nikdy.

"Neumožnili jsme mobilní poště parkovat na obecních pozemcích, a tak bohužel, tedy pro nás dobře, pošta nenašla jinou alternativu, tak nám kamenné pobočky zůstaly tak, jak byly," řekl TV Nova starosta Jeníkovice David Jánský.

Tam, kam pošťáci dojíždí, musí zaparkovat tak, aby jim stačil prodlužovací kabel a mohli se napojit na elektrickou zásuvku. O službu ale není velký zájem.

[chooze:article;value:553612]

​Mobilní pošta na Rychnovsku každý den objíždí tři obce. Otevírací doba se mění, ovšem nejpozději zavírá vždy v 15 hodin a deset minut.  A to je pro místní problém. Kamenná pobočka měla alespoň někdy otevřeno až do páté odpolední.

"Pro mě jako důchodce je to ještě v pohodě. Ale co mají dělat ti, kteří třeba pracují ve Škodovce, ti to nemají šanci do tří stihnout," prohlásila jedna respondentka. "Vadí mi to, pošta tu byla vždycky, já tu žiju celý život a pošta je potřeba," okomentoval situaci další občan.

Už vloni Česká pošta zredukovala počet poboček z 3 200 a 2 900. A kdyby jí v tom nebránil zákon, zřejmě by se další redukci nebránila. Právě mobilní pošta je tak možností, jak poštovní služby zachovat a přitom ušetřit.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.