Hasiči zasahují u požáru skladu v Kladně. Platí třetí stupeň poplachu

[chooze:gallery;value:35904]

​K obrovskému požáru vyjelo ve čtvrtek 20 jednotek středočeských hasičů​. V Kladně hoří průmyslový sklad. Hasiči původně vyhlásili zvláštní stupeň požárního poplachu, který označuje mimořádně ničivé požáry, které ohrožují více než 1 000 lidí nebo plochu o velikosti větší než kilometr čtvereční. Krátce po půl druhé jej potom snížili na třetí stupeň. Pár minut po druhé hodině dostali hasiči požár pod kontrolu a zamezili jeho další šíření.

Hořící sklad se nachází v kladenské ulici Železničářů, kde funguje hned několik skladů. Podle prvních záběrů z místa je zřejmé, že se jedná o požár skladu firmy Auto Kelly, oheň ale ohrožuje i sousední sklad stavebnin. Hoří i prodejna barev a sklad olejů. K hašení nasadili hasiči i dýchací techniku a pěnu, která se používá u vzplanutí olejů.

Hasiči oznámili požár krátce po 12. hodině. "Požářiště je rozděleno na tři úseky. Zásah nám navíc ztěžuje silný vítr. V současné chvíli se nám daří chránit sousední objekty. U jednoho z nich musíme rozebrat střechu, abychom zabránili dalšímu šíření požáru," uvedli na sociální síti X středočeští hasiči.

[chooze:article;value:554749]

Hasiči doporučují lidem žijícím v okolí, aby nevycházeli ven a neotvírali okna. "Máme na místě přítomnou chemickou jednotku, která bude provádět měření škodlivin, už teď ale radíme lidem, aby nevětrali," uvedl mluvčí středočeských hasičů Dominik Pěnička. Hašení požáru potrvá minimálně do večera.

Na místě zatím nejsou žádní vážně zranění. "Na místě zasahujeme převážně z preventivních důvodů. Zatím jsme pouze ošetřili jednu osobu lehce nadýchanou kouřem," uvedla mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

V Kladně hořelo i ve středu. Na tamním skladišti drcených pneumatik začalo hořet k večeru. Na místě zasahovalo přes 70 hasičů, kteří nakonec požár dostali pod kontrolu.

Škoda půjde do řádu milionů, říká mluvčí HZS Středočeského kraje Pěnička:

Podívejte se na záběry, které vznikly jen chvíli po vypuknutí požáru:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.