Rodina pohřbí Simonu Postlerovou (†59). Dát jí sbohem může i veřejnost

[chooze:gallery;value:35788]

​Tragická zpráva o smrti herečky Simony Postlerové zasáhla před několika dny celé Česko. "Simona Postlerová, herečka. Zemřela náhle a nečekaně v neděli 5. května ve věku 59 let," stojí v parte.

Diváci se budou moci se Simonou Postlerovou loučit od 10 hodin, kdy bude vinohradské divadlo zpřístupněno veřejnosti. Samotný smuteční obřad začne v 11:00 a potrvá zhruba hodinu. 

[chooze:article;value:554052]

K uctění památky Postlerové se také bude sloužit zádušní mše v kostele svaté Ludmily, kolem kterého pravidelně chodívala do svého domovského divadla. Tam už budou moct jenom nejbližší. "Od 13 hodin bude následovat mše svatá v kostele u sv. Ludmily na náměstí Míru. Uložení do hrobu proběhne v rodinném kruhu," dodala rodina.

Na poslední cestu herečku vyprovodí šest farářů, informuje deník Blesk s tím, že je to pocta pro vdovu a matku těžce nemocného syna Damiana (30) s Aspergerovým syndromem a schizofrenií.

​Simona Postlerová se narodila v roce 1964 v Plzni. Její rodiče pocházeli z filmové branže, a proto se i ona chtěla už od dětství stát herečkou. Sen si začala plnit studiem na DAMU, už během studia hostovala v Národním divadle. Od roku 1992 působila v Divadle na Vinohradech.

[chooze:article;value:554487]

Diváky si ale získala zejména několika nezapomenutelnými rolemi. Zahrála si například v Ordinaci v růžové zahradě a nadabovala hlavní postavu kultovního seriálu Gilmorova děvčata. Mnozí si ji pamatují také z filmu Probudím se včera či Tancuj, Matyldo. 

Poslední roky ji ale trápily zdravotní problémy. "Měla jsem docela těžký postcovidový syndrom, trvalo to asi měsíc a půl, a měla jsem i zápal plic," svěřila se Blesku zhruba před rokem. V roce 2016 podlehl její manžel Zdeněk Hrášek rakovině. Vychovávala dceru Janu Magdalénu a syna Damiana.   

Zemřela herečka Simona Postlerová. Bezvládnou ji našli v bytě (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.