Pašování aut z Francie: Policie vyšetřuje úplatky úředníků

Auta údajně ukradená ve Francii měli překupníci podle informací TV Nova zaregistrovat na magistrátu ve Frýdku-Místku. Vstříc jim měli vyjít tři úředníci.

Policisté zatím stále zjišťují, kolik peněz měli úředníci dostávat za přihlášení jednoho auta. Mělo se jednat řádově o tisícikoruny za jedno auto. Policisté teď s francouzskými kolegy zjišťují, o kolik aut celkem šlo. "Policisté realizují úkony trestního řízení v případu organizované majetkové trestné činnosti," řekla TV Nova policejní mluvčí Soňa Štětínská.

[chooze:article;value:555385]

​Kromě úředníků si policisté údajně přišli i pro dva techniky stanice technické kontroly. Údajně kradená auta ze zahraničí po jejich dovozu do Česka zkontrolovali a pustili na silnice.

"V této chvíli nemůžeme poskytnout jakékoliv bližší informace," sdělila dále mluvčí Štětínská. Obvinění úředníci patřili podle vedení radnice mezi řadové zaměstnance odboru dopravy. "Úkony policie se nijak netýkají vedení města ani zastupitelů, naopak jde o záležitost státní správy," uvedla mluvčí Magistrátu Frýdek-Místek Jana Jeckelová Musálková.

Opoziční zastupitelé ale chtějí svolat mimořádné zastupitelstvo. "Chápeme, že jsou údaje, které nám nemohou být sděleny, které jsou předmětem policejního vyšetřování, ale nám nebylo sděleno v podstatě nic," prohlásil opoziční zastupitel Pavel Machala (Přátelé FM).

"Sami uvidíme, jak se nám primátor vyjádří, nebo nevyjádří, co se skutečně děje, nebo neděje," řekl opoziční zastupitel Radovan Hořínek (ANO). Termín mimořádného zastupitelstva zatím nepadl. Podle zákona by mělo proběhnout do 25. května.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.