Statečné letušky ukončily rvačku dvou rozzuřených mužů, mohl za ni kašel

Incident se stal ve středu na lince z tchajwanského hlavního města Tchaj-peje mířícího do San Franciska. Pěstní souboj začal asi ve čtvrtině dvanáctihodinového letu, informovala CNN.

Jednomu z cestujících vadil sousedův kašel a přesedl si na jiné místo. To však patřilo muži, který si odskočil na toaletu. Když se vrátil, vypukla hádka, která vyvrcholila rvačkou.

Do té se neohroženě vložily tři subtilní letušky. Jedna se postavila mezi znesvářené bojovníky, dvě odtáhly prvního z rváčů za ruce a ramena z dosahu soka. O toho se postarali spolucestující. Oba muži na sebe dál pokřikovali a snažili se jeden druhého znovu napadnout.

[chooze:article;value:554415]

​Nakonec se je podařilo dostat na opačné konce kabiny a let mohl být dokončen bez nouzového přistání. Na ranvej v San Francisku dosedl na čas a na oba výtržníky už čekala policie, které kapitán letadla incident ještě před přistáním nahlásil, uvedl web Asia One.

Tchajwanské aerolinky EVA postup svých letušek ocenily a uvedly, že dostanou odměnu. Oba muži jsou podle letecké společnosti cizinci, jejich národnost však neuvedla.

Hororová cesta. Letadlo ve vzduchu prudce kleslo, zranily se desítky lidí (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.