Náročné zásahy kvůli počasí. Hasiči řeší desítky případů včetně nehod

[chooze:gallery;value:35805]

​Podle meteorologů napršelo na některých místech až 50 milimetrů a výjimečně to mohlo být i více. Silný déšť způsobil komplikace na řadě míst a potrápil i řidiče, kteří jeli v úterý ráno do práce. "Normálně jezdívám z Průhonic na Barrandov po Pražském okruhu. Dneska jsem kvůli kolonám strávil na cestě asi o půl hodiny víc," popsal v úterý dopoledne jeden z řidičů.

Středočeští hasiči museli celkem vyjet k 35 zásahům. Z toho v téměř polovině případů šlo o odklízení popadaných stromů nebo čerpání vody.

"V sedmi případech jsme řešili dopravní nehody, většinou v oblastech, kde zrovna hustě pršelo. Stejný trend pokračuje i dnes ráno. Například na dálnici D7 zasahujeme u dopravní nehody tří osobních automobilů a v místě se tvoří kolona," informovali hasiči Středočeského kraje na síti X.

Noc v Jihočeském kraji byla o poznání klidnější. Tamější hasiči informovali, že v noci na úterý vyjeli kvůli dešti pouze jednou, a to kvůli ucpanému kanálu. V pondělí po čtvrté hodině ale evidovali přibližně 20 výjezdů k zatopeným sklepům a ucpaným kanálům.

[chooze:article;value:554148]

​​Hasiči v Jihomoravském kraji museli řešit 21 situací spojených se silným deštěm. "Většina případů byla v Brně. Převažovalo čerpání zatopených prostor. Události se obešly bez zranění," informovali na síti X

V Olomouckém kraji vyráželi hasiči dvakrát, a to kvůli zatopené školce a spadlému drátu elektrického vedení. 

Bláto a kroupy v noci ucpaly na dálnici D1 odtokové výpustě. Podívejte se na záběry z místa:

 Silné krupobití zasáhlo Zruč nad Sázavou a zahalilo silnice do bíla. Podívejte se jak to na místě vypadalo:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.