Zemřela populární slovenská spisovatelka. Bylo jí teprve 33 let

Spisovatelská obec, mládež i nejmenší čtenáři a posluchači na Slovensku přišli o svou oblíbenou autorku. V sobotu v noci zemřela ve věku 33 let spisovatelka, scenáristka a publicistka Dominika Madro. Na onen svět odešla ve svém domě v obci Cífer nedaleko Trnavy. Do poslední chvíle byl u ní její manžel, informoval portál zoznam.sk

Dominika Madro vystudovala slovenský jazyk a literaturu na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě, následně pak dramaturgii a scenáristiku na Vysoké škole múzických umění, uvedlo na svém facebooku RTVS

[chooze:article;value:551117]

Svůj první folklorně mystický román Svatyně vydala v roce 2019, o tři roky později jí vyšla kniha Dědicové posmrtné říše. Kromě toho napsala množství scénářů k rozhlasovým hrám i pohádkám. Byla recenzentkou slovenské prózy a pracovala jako redaktorka v časopise Knižní revue.

Během své kariéry vyhrála řadu literárních soutěží, třikrát se stala finalistkou soutěže Povídka, kterou i v roce 2016 vyhrála. Stejně tak zvítězila v soutěži Martinus Cena Fantazie 2019.

Kolegy i fanoušky smrt mladé autorky velmi zasáhla. Mnozí z nich se s ní loučí alespoň prostřednictvím sociálních sítí. "Je to velmi smutné, byla to vynikající spisovatelka, její tvorba byla krásná. S její povídkou Kapitán Vzpomínka byla moje žačka v loňském školním roce na celoslovenské soutěži v recitaci třetí," napsala jedna z obdivovatelek Dominiky Madro.

S milovanou autorkou se loučí i množství kolegů, mimo jiné z vydavatelství Artis Omnis. "Zasáhla nás velmi smutná a nečekaná zpráva! Dominika byla úžasná spisovatelka, bylo nám ctí s ní pracovat," podělili o své pocity na sociální síti. "Za celé scifi.sk upřímnou soustrast rodině a blízkým," doplnil další fanoušek.

Odešel oblíbený herec Nemec (†52). Před pár dny mluvil o své smrti (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.