Hromadná nehoda v Praze. Zraněným přiletěl na pomoc vrtulník

[chooze:gallery;value:35730]

​Hromadná dopravní nehoda několika osobních i nákladních aut uzavřela v pondělí odpoledne v obou směrech Pražský okruh na jeho 27. kilometru nedaleko Ruzyně. O srážce policisté informovali na síti X. Podle pražských hasičů se nehoda týkala především dvou osobních aut. Z jednoho z nich museli vyprostit člověka.

"Komunikace je obousměrně uzavřena od Karlovarské až k Evropské ulici," upozornili strážci zákona. Přímo na místě přistával záchranářský vrtulník, aby pomohl zraněným. Kromě pražských hasičů na místo vyrazili také ti z nedalekého Letiště Václava Havla. To také upozornilo na možné dopravní komplikace při cestě k terminálům.

[chooze:article;value:553171]

"Na pomoc kromě letecké záchranné služby vyrazily dvě pozemní posádky záchranářů. V péči jsme měli mladého muže, který utrpěl vážná zranění, museli jsme jej uvést do umělého spánku, zajistit dýchací cesty a následně letecky převézt do traumacentra," uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová "Druhým zraněným byla žena s úrazem hlavy. Převezena byl při vědomí," dodala.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.