Autosalonu v Pekingu vévodí elektromobily. Některé připomínají obývák

Na autosalonu v čínském Pekingu mohou návštěvníci podle organizátorů vidět ty nejinovativnější automobily, které jsou nebo brzy budou na trhu. Už téměř tradičně na autosalonu dominují elektromobily.

"To je zřejmé zejména na letošním autosalonu. Automobily, které vidíte, jsou velmi kreativní a inovativní. Je to úchvatné," popsal veletrh Jason Lin, viceprezident společnosti Zeekr.

Některé vozy připomínají ty, které známe spíše ze sci-fi filmů. A to nejen svým vzhledem, ale také výbavou a funkcemi. Nový elektroautomobil prý dokáže jet rychlostí až 415 km/h.

[chooze:article;value:552519]

​Stejná automobilka vyrobila i naopak velmi prostorné auto vhodné pro velké rodiny s dětmi. "Je tam obývací pokoj. Přední sedadla můžete otočit, zadní posunout," pochlubil se novinkou Stefan Sielaff, ředitel designu společnosti Zeekr.

Automobil se tak může proměnit na malou místnost, která bude podle výrobců užitečná zejména na delších cestách.

O tom, že se čínské automobilky chtějí stát jedničkami na trhu s automobily, podle ostatních společností není pochyb. Ty mají tím pádem o to větší motivaci inovovat své vozy a konkurovat tak čínským výrobcům.

"Chceme dodávat vozy, které splňují potřeby zákazníků a mají adekvátní rychlost," dodal Makoto Uchida, prezident a generální ředitel společnosti Nissan Motor.

Svůj luxusní elektromobil představila na veletrhu i tradiční německá automobilka BMW. Její model Vision Neue Klasse prý signalizuje budoucnost společnosti.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.