Žena z Jičína myslela, že se řídí radou prezidenta. Přišla o více než milion korun

Jičínští policisté se zabývají podvodem, při kterém přišla 62letá žena o více než milion korun. Podle policie měla kliknout na odkaz na sociálních sítích, který sliboval zhodnocení peněz. Důvěryhodnost mu dodala údajná záštita prezidenta Petra Pavla.

"Po rozkliknutí odkazu měla poškozenou kontaktovat žena, která jí představila investiční společnost a nadiktovala číslo účtu, na který měla poslat prvotní částku 6 000 korun," popisuje policie průběh podvodu. 

[chooze:article;value:549063]

​Poté se měl ženě ozvat údajný makléř, který z ní pod záminkou lepšího zhodnocení úspor vylákal dalších 70 tisíc korun. Po upozornění banky na podezřelou transakci měla žena požadovat vrácení své "investice".

Podle policie podvodník sice slíbil vrácení peněz, ale žena si kvůli tomu měla nainstalovat program Anydesk pro vzdálený přístup. To se jí vymstilo.

"Jelikož ženě stále nepřicházely peníze zpět, měla mu poskytnout přístupové údaje ke svému účtu a s důvěrou schválila několik dalších plateb. Převáděla částky z jednoho účtu na druhý, a dokonce si měla půjčit částku 800 tisíc korun na odblokování účtu, což jí mělo být doporučeno údajným 'makléřem'," uzavřela policie popis podvodu. Podvedená žena přišla celkem o 1,2 milionu korun.

Podvodníkovi hrozí osmiletý nepodmíněný trest. Policie po něm pátrá.

Kvůli muži, kterého údajně přepadli piráti, si žena půjčila statisíce. Podívejte se na pondělní reportáž TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.