Na Slovensku opět útočil medvěd. Zakousl se do mě a udeřil tlapou, říká Tomáš

Dobrovolný hasič Tomáš v rozhovoru pro televizi Markíza popsal, jak se útok obávané šelmy odehrál. Medvědici s mladými podle svých slov uviděl ve chvíli, kdy šel po turistickém chodníku.

"Medvěd se rozběhl proti mně a zakousl se mi do stehna. Dostal jsem i ránu tlapou tak, že jsem upadl. Je tam prudký sráz, začali jsme se oba kutálet a tím se od sebe vlastně odtrhli a vzdálili. Ještě po mně chtěl jít, já jsem se ale postavil a začal jsem na něj řvát. Vzápětí utekl. Rozběhl jsem se na druhou stranu a okamžitě jsem zatelefonoval, aby pro mě přijeli," opsal incident dobrovolný hasič.

"Dopoledne jsme byli spolu na odborné přednášce, odpoledne se šel projít směrem na Ľadonhoru a v 16:30 mi volal, že ho napadl medvěd. Stalo se to asi v 15:30 na turistické stezce," potvrdila slovenskému deníku Nový Čas informaci starostka obce Povina Alena Dudeková.

[chooze:article;value:550059]

​Muž byl v péči lékařů v nemocnici v Žilině, odkud ho po několika hodinách propustili do domácího ošetření. "Má pohryzané vnitřní levé stehno a pravý bok má poraněný. Je ve velkém šoku a je zděšený, manželka ho odvezla do nemocnice v Žilině," upřesnila starostka Dudeková. 

Žilinská policie ihned po přijetí oznámení o útoku vyslala na místo hlídky, které oblast monitorovaly. "Vyrozuměli jsme i Zásahový tým pro medvěda hnědého, který na místě vykonává další opatření," napsala v neděli policie na facebooku. 

Trasa v lokalitě Holý vrch, kde se útok odehrál, má patřit k velmi populárním a vyhledávaným. A hlavně o víkendech ji volí velké množství lidí pro své procházky. Obyvatele proto policisté vyzývají k opatrnosti.

Další útok medvěda na Slovensku. Muž skončil se zraněním nohy v nemocnici (4/2024): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.