Dramatická cesta z Prahy: Češi čekali hodiny v letadle, přistáli v jiném městě

Nepříjemný let mají za sebou cestující, kteří se v pondělí vydali s leteckou společností Ryanair z Prahy do Pisy. Jedna z nich popsala svízelnou situaci webu TN.cz. "Pilot najednou nad Pisou stroj otočil. Důvodem podle informací, které jsme dostali, bylo velmi špatné počasí nad městem. Přistáli jsme v Boloni," sdělila paní Eliška. 

Tím ale problémy neskončily. Naopak. "Nechali nás v letadle sedět dvě hodiny, bez vody, bez občerstvení, nikdo nám nic nenabídl. Pokud jsme se chtěli napít nebo něco zakousnout, museli jsme si to koupit. Nejhorší ale bylo, že jsme nemohli opustit letadlo. Dvě hodiny je opravdu v takovémto případě dlouhá doba," upřesnila.

[chooze:article;value:551885]

"Nakonec jsme po pěti hodinách, co jsme v Praze nastoupili do letadla, konečně dorazili do cílové destinace," dodala. Stroj sice dosedl, ale než mohli pasažéři vystoupil, zabralo to dalších zhruba 20 minut. Za normálních okolností trvá cesta mezi Prahou a Pisou necelé dvě hodiny.

Přesměrování letadla ale řadě lidí způsobilo další velké potíže. Měli totiž zakoupené jízdenky na další cestu vlakem nebo trajektem, které na let navazovaly. Lístky jim propadly a oni si museli narychlo zajišťovat další.

"Žiju v Itálii 30 let, v Pise na mě čekal manžel. Když zjistil, že letíme do Boloně, vydal se tam autem. Po necelé hodině cesty to ale otočil a jel pro mě zpět do Pisy," popsala další Češka.  

[chooze:article;value:550208]

​​Aerolinka po přistání rozeslala cestujícím omluvný e-mail. "Omlouváme se, že váš let FR8232 z Prahy do Pisy dne 22. 4. 2024 byl neočekávaně odkloněn do Boloně. Když jsme nuceni odklonit let, okamžitě začneme plánovat vaši další cestu z letiště. Pokud byl let odkloněn a je naplánováno pokračování z původního místa, budeme pracovat na tom, aby toto zpoždění bylo co nejmenší. V případě, že byl váš let odkloněn a nebude pokračovat do plánované destinace, vynaložíme veškeré úsilí, abychom zajistili alternativní opatření, která vás dostanou do vašeho cíle. Pokud v daný den nemůžeme zorganizovat náhradní dopravu, zajistíme pro vás ubytování na nezbytné přenocování a příslušnou pozemní dopravu do/z hotelu a letiště," stojí v prohlášení letecké společnosti Ryanair.

"Pokud přepravu nelze zajistit nebo nechcete čekat na naše řešení, doporučujeme vám, abyste se do cíle vydali vlastní cestou a uschovali si potvrzené výdaje, abyste je mohli předložit k proplacení," dodala společnost. Cestujícím doporučila, aby na webových stránkách aerolinky vyplnili příslušné formuláře pro odškodnění.

Hororová cesta. Letadlo ve vzduchu prudce kleslo, zranily se desítky lidí (03/2024):

 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.