Poslední přání krále Karla. Zoufale touží po jediné věci

Král Karel, který už několik měsíců bojuje s rakovinou, by si prý velmi přál strávit čas se svými vnoučaty, čtyřletým Archiem a dvouletou Lilibet. Měl proto údajně pozvat svého syna prince Harryho a celou jeho rodinu na své skotské sídlo Balmoral, aby si tam užili část léta.

Věří prý i v to, že právě tato návštěva by mohla zlepšit napjaté rodinné vztahy. "Mluvil jsem s lidmi z Kensingtonského paláce a podle nich král Karel Harrymu a Meghan naznačil, že by v létě měli přijet na Balmoral a pokusili se vyřešit rodinné spory," řekl britskému deníku Mirror expert na královskou rodinu Tom Quinn.

Podle něj ale dostalo toto pozvání Harryho a jeho ženu Meghan do nepříjemné pozice. "Pokud se toto pozvání stane skutečnou pozvánkou, a to už je téměř jasné, tak se Harry a Meghan ocitnou opravdu ve složité situaci," poukázal tak na komplikované vztahy, které v královské rodině už několik let panují. "Jsou posedlí svým veřejným obrazem a uvědomují si, že to bude vypadat dobře, když spolknou svou hrdost a vrátí se do Spojeného království," dodal.

[chooze:article;value:550248]

"Ale Meghan stále chce omluvu od Williama, krále Karla i Kate, takže to pro ni bude těžké, aby svou hrdost překonala. Na druhou stranu ale nebude chtít vypadat, že v sobě chová nějakou zášť, protože to by akorát vedlo ke kritice a tu ona opravdu nesnáší. Zase ale ví, že se se může odkázat na potřeby dětí, když by se chtěla omluvit, že na Balmoral nepřijede," vysvětlil Quinn.

Nemocný král ale údajně doufá, že právě jeho diagnóza by mohla vést k tomu, že Harry a Meghan pozvání přijmou. "Karel ví, že Harry a Meghan pravděpodobně odpoví kladně po tom, co Harrymu otci a princezně Kate byla diagnostikovaná rakovina. Je to jedna z těch situací, kdy z něčeho špatného může vzejít něco dobrého," uzavřel expert.

[chooze:article;value:551699]

Jak připomíná web The Telegraph, princ Harry by měl do Británie zavítat už v květnu, a to u příležitosti desátého výročí Invictus Games. Jeho účast byla potvrzena na slavnostním ceremoniálu, který proběhne 8. května v londýnské katedrále svatého Pavla. Zda s ním tentokrát dorazí i Meghan nebo jejich děti, však zatím zůstává otázkou.

Tato návštěva by ale mohla být první příležitostí k tomu, aby se Archie a Lilibet osobně setkali s Harryho rodinou. Manželé se totiž z Británie odstěhovali, když bylo Archiemu jen pár měsíců a Lilibet se narodila ve Spojených státech. Od té doby se sice Harry do vlasti opakovaně vrátil, ale vždy sám, nebo jen se svou manželkou. 

 Reakce Harryho a Meghan naštvala fanoušky. Tohle si Kate nezaslouží (03/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.