Meteoroložka Honsová: Doma vaří muž, nejraději mě má rozcuchanou

Práce moderátorky počasí je pro Honsovou sice vášní, ale najde si čas i na rodinu, zejména na své dvě dcery. "Nejkrásnější chvíle jsou u numerických modelů a když si holky vyzvedávám nebo vozím do školy," řekla.

I pro ně je čas s maminkou radostí, někdy se ale i tak projeví její nadšení pro počasí. "Přicházela před školu, aby mě viděla, jak vycházím a fotila si tam oblaka. Jednou za mnou přišla moje spolužačka a říká: 'Tvoje mamka si tam zase dělá selfíčka před školou,'" popsala jedna z nich zábavnou příhodu.

[chooze:article;value:550562]

Obě dcery jsou na matku hrdé a v práci jí podporuje i manžel Jan Daňhelka. Ten má přitom sám úctyhodnou kariéru jako hydrolog. "Chodil domů kolem šesté nebo sedmé a najednou to jde, přijde domu v půl páté, rozváží na kroužky, vaří dvě teplá jídla denně. Dopracovává to pak po večerech," popsala Honsová, jak se muž podílí na chodu domácnosti.

Spolu jsou už 20 let a meteoroložka je se vztahem spokojená. "Poděkuji mu třeba dvakrát třikrát denně. Každý den dělá skvělé věci, to není možné, že se mi to povedlo," řekla. "Nejradši mě má v pyžamu, neučesanou a spokojenou, protože pak ví, že jsem v pohodě," dodala.

[chooze:article;value:548613]

​Počasí je ale ovlivňuje i v noci. "Když se něco děje, třeba bouřky, tak se probudím, sleduji, jestli předpověď sedí a pak můžu spát dál. Máme kvůli tomu ložnici u okapu," rozebrala Honsová svoji vášeň, které se jí drží už od základní školy.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.