Kolegové vzpomínají na Josefa Laufera. Měl tady být ještě dlouho, říkají

Herec Jiří Krampol a Josef Laufer se seznámili ještě jako studenti krátce před nástupem na divadelní fakultu. Od té doby se přátelili. "Jezdili jsme s takovým pořadem, on zpíval já jsem tam četl nějaký voloviny. Celej život jsme spolu hráli tenis, jezdili jsme na různý kšefty a pak jsme bydleli v jednom baráku, on bydlel o patro níž. Takže jsme byli jako opravdu kamarádi," prozradil.

Charismatický, vtipný a na place vždy profesionální. Tak prý na Jiřího Laufera bude vzpomínat. "Byl to úžasnej kluk, talentovanej po všech stránkách. Ten první moment není jako ježišmarja, ono to teprv dochází...no je mi to hrozně líto, protože to nemuselo bejt," posteskl si.

Odchod herce zarmoutil i další jeho kolegy z divadelní a hudební branže. "Na něj se absolutně nedá zapomenout, protože to byl gejzír energie, gejzír nápadů, člověk, kterej nikdy nezklamal a jediný, co mě trápilo, že byl takovou dobu prostě mimo. Ten ještě tady měl bejt dlouho, protože s ním pracovat, to byla radost a nikdy na něj nezapomenu," řekl herec Petr Štěpánek.

[chooze:article;value:551953]

Smutní také režisér Zdeněk Troška, který s Lauferem natočil legendární trilogii Kameňák. "Byl to obrovskej profík. Ten prostě nenechal nic náhodě, všechno měl připravený, ale zároveň byl i velký improvizátor. Takže všichni ho měli rádi, ten nikdy nikoho nezarmoutil. Každej odchod dobrého člověka bolí," zavzpomínal na herce.

Přátelství ho pojilo i s rockerem Petrem Jandou. "Posledních dvacet let jsme se vídali pravidelně na takovejch tenisovejch akademiích v Přerově, kde jsme spolu hráli tenis a popíjeli a žvanili prostě o životě. Takže když potom měl ten problém, tak jsem si říkal, tak snad se z toho dostane a každej rok jsem si říkal tak teď už konečně, no bohužel se tak nestalo, je mi to líto, no...," uvedl. Na herce a zpěváka Jiřího Laufera budou jeho kolegové prý vzpomínat pouze v dobrém.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.