Kapela No Name ovládla Česko: Někdy si musíme dát panáka na kuráž, přiznali

Nový hit V původním znění kapely No Name předznamenal její plánované album a zároveň odstartoval i dlouho očekávané turné. To v sobotu skupina završila v pražském O2 universu a byla to pořádná jízda. Jako předskokani jim zahrály kapely Botox a Nocadeň.

Přestože jsou někteří členové No Name na scéně už skoro tři dekády, i tak prý někdy zápasí s trémou, mají na ni však jasné řešení. "To si pak dáme panáka na kuráž," zažertoval v rozhovoru pro TN.cz Roman Timko. Společně s dvěma bratry si vystupování a hraní užívá.

[chooze:article;value:548584]

​Podle frontmana Igora Timka se totiž v kapele pořád rádi pošťuchují a o zábavu tak není nouze. Ačkoliv se za ta léta z mladíků stali čtyřicátníci, kteří už mají děti, na život chtějí pohlížet se stejnou lehkostí jako dřív. Někdy si dokonce užijí i pořádný večírek. "Jen ta rána jsou občas těžší," zasmál se Roman. 

Díky nové písni si členové kapely vyzkoušeli, že jim to klape i s parťáky z Nocadeň, se kterými na celém turné spolupracovali. "Z nové písně mám pocit, že se navzájem taháme do různých světů a poetických sfér. Rasťo je citlivý a vnímavý člověk, známe se od studentských let. Bylo nám 15 let a studovali jsme na Hudebně-dramatickém oddělení na státní konzervatoři v Košicích. Myslím si, že naše spolupráce nebyla otázkou proč, ale kdy,“ popsal Igor.

Utajovaný zpěvák na turné No Name. Má hlas jako Gott, říká Timko (4/2024)

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.