Strčit peníze do obálky je prohra. Vyhrává ten, kdo investuje, říká ekonom

Nechávat peníze ležet na účtu nebo doma není dobrý nápad. "Vyhrávají ti lidé, kteří investují," řekl Jedlinský. "Zažili jsme období vysoké inflace, a kdo držel peníze, tak o čtvrtinu přišel," popsal.

Investovat se podle něj nemusí jen do finančních produktů a doporučuje třeba vzdělávací kurzy. V tom s ním souhlasí i Lujka. Oba ale doporučují i pravidelné investice do akcií nebo třeba kryptoměn.

[chooze:article;value:550634]

​Začít se podle nich dá i s tisícovkou měsíčně. "Spořil bych pravidelně a s delším horizontem," uvedl Lujka. "Kupoval bych spíš akciový index než konkrétní firmu," doporučil Jedlinský. Ty podle něj umožní lépe rozložit riziko.

Oba odborníci se ovšem shodli také na tom, že je třeba být opatrný. "Pokud někdo tvrdí, že je to bez rizika, tak je to lež," varoval ekonom před podvody. Potřeba je proto si vždy ověřit, s kým vlastně investuji.

[chooze:article;value:549684]

​"V Česku je možná milion lidí, kteří si myslí, že investovali do kryptoměn, ale ve skutečnosti poslali peníze podvodníkům," doplnil. Doporučuje proto dávat si velký pozor, pokud člověka někdo sám osloví s nabídkou investice, obzvláště na sociálních sítích nebo whatsappu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.