Oblíbený ostrov už nebude krásný, mají strach Chorvaté. Ničíte ho, zlobí se

Před turistickou sezónou začal ve svém areálu hotel Amfora stavět plošiny. Ty chystá na léto, kdy tam lidé vyrazí na párty a potřebují hodně prostoru. Tamní obyvatele tím ale rozzuřil, informoval web Morski.hr.

Hotel navíc není jediným, kdo na pobřeží plošiny staví. Podle obyvatel tím ničí životní prostředí i všechno, co je na ostrově krásné. "Oprávnění jsou zde vydávána podezřelým způsobem a pobřeží je ničeno ve jménu zisku. Kromě pobřeží je poškozován i námořní majetek, městské promenády a ulice," uvedla iniciativa obyvatel.

[chooze:article;value:550123]

Dalším problémem je následné chování turistů. Na plošinách totiž nejsou toalety. "Na těch plošinách je tisíc lidí, není tam záchod a někdo pravidelně vydává další povolení, a když se sem večer jdete projít, skoro zpravidla narazíte na davy čůrajících, zvracejících a kálejících lidí. Na městské promenádě, podél ulic, podél pobřeží, hrůza," zlobí se obyvatelé.

Podle města ale o tak velký problém nejde. "Veřejné záchody jsou na několika místech," sdělil starosta Hvaru Rikardo Novak.

Obyvatelé se ale diví, proč nezasáhne tamní hygiena. Inspektoři ale tvrdí, že je vše v souladu s předpisy, napsal web dalmacijanews.hr.

Levná dovolená v Chorvatsku je minulostí. Češi volí raději jiné destinace (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.