Brazilka chtěla strýcovy peníze. Přivezla ho do banky mrtvého na vozíku

Půjčka ve výši 17 tisíc brazilských realů (necelých 77 tisíc Kč) už byla schválená, chyběl jen podpis 68letého muže, popsala CNN.

Do banky ho přivezla žena, která tvrdila, že je jeho neteří a pečuje o něj. Starší muž seděl netečně na invalidním vozíku. Údajná příbuzná se snažila vložit do jeho bezvládné ruky propisku a "pomoci" mu s podpisem. Zaměstnancům banky tvrdila, že už je prostě takový.

"Strýčku, posloucháš mě? Musíš se podepsat. Když nepodepíšeš, tak to nepůjde. Nemůžu to podepsat za tebe, musíš to být ty," promlouvala k muži bez známek života.

[chooze:article;value:453205]

​Personálu se zdálo podivné zejména to, že pokaždé, když mu přestala podpírat hlavu, přepadla mu vzad. V domnění, že se muži udělalo špatně, zavolal sanitku.

Zjištění záchranářů bylo šokující. Podle nich byl senior na vozíku už několik hodin po smrti. To později prokázala i nařízená pitva, a vyvrátila tak ženino tvrzení, že strýc byl po příchodu do banky naživu.

Údajnou neteř zatkla policie a zjišťuje, zda je skutečně příbuznou zesnulého a za jakých okolností byla půjčka sjednána. Příčinu úmrtí nezveřejnila, ale s největší pravděpodobností není podezřelé. Ženě podle deníku Folha de S. Paulo hrozí obvinění z podvodu a hanobení lidských ostatků.

Podobný případ se odehrál před dvěma lety v Irsku, když dva muži přivlekli na poštu mrtvolu 60letého muže s tím, že se mu udělalo špatně a oni mu pomáhají vyzvednout důchod. Když se to zaměstnancům zdálo podezřelé, upustili tělo na zem a utekli.

Muži číhali na své oběti před bankou. Některým podvedeným bylo 90 let (1/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.